La poesia de Valls-Calçada obre el Festival Poetitza't

Una lectura del poemari Els laberints del dolor, de l’escriptor Francezc Valls-Calçada ha servit de punt de partida del festival poetitza’t, que durant aquest cap de setmana omplirà de poesia Tarragona. El poemari de Valls-Calçada s’endinsa en el món de les malalties cròniques estigmatitzades i va acompanyat d’il·lustracions de Freya Day.

Conrad Setó al piano i Lila Urbano a la veu reciten els versos que l’escriptor Francesc Valls-Calçada ha publicat al poemari Els laberints del dolor. Un recull intimista en què l’autor presenta una ofrena poètica sobre el patiment adreçat a familiars, cuidadors i malalts de malalties estigmatitzades com la fatiga crònica, que ell mateix pateix.

L’obra, a banda de poètica, també s’endinsa en el món de l’art visual de la mà de l’artista Freya Day, que ha estat l’encarregada d’il·lustrat el poemari i dotar d’imatges el dolor.

La lectura del poemari de Valls-Calçada i exposició dels treballs de Freya Day que es pot visitar a la seu de la Casa de les Lletres serveix de preàmbul del festival poetitza’t que durant el cap de setmana omplirà Tarragona de poesia.

És el cas de la proposta racons de poesia prevista per diumenge a les 11 en què els participants recorreran la ciutat sortint des de la catedral i aturant-se a diferents punt per llegir poesia. A banda, durant tot el cap de setmana seran diverses les activitats i tallers relacionades amb el món poètic que es duran a terme a diferents emplaçaments de Tarragona.