Pau Ricomà: repassem el seu camí cap a la investidura

Pau Ricomà serà el nou alcalde de Tarragona després que els militants de Junts per Tarragona ho decidissin per unanimitat. La formació de Dídac Nadal ha estat l'última a pronunciar-se, després del suport de la CUP a ERC i de l'acord de govern de Ricomà amb els comuns.

La votació de l'assemblea de Junts per Tarragona era el colofó necessari per assegurar l'alcaldia de Pau Ricomà. Dídac Nadal ja havia interpretat la voluntat de canvi en els resultats del 26 de maig. Els exconvergents però, s'havien de pronunciar. Van escoltar una proposta de Govern del PSC, però no s'havien plantejat de cap manera entrar a governar amb ningú. Per això la decisió de votar, només la investidura de Pau Ricomà, va ser unànime.

El nomenament del candidat d'Esquerra com a alcalde de Tarragona no apartarà Josep Fèlix Ballesteros de la política.

A Ballesteros les coses se li van començar a tòrcer aquest dilluns. El posicionament clar d'En Comú Podem, en assemblea, a favor de negociar un acord de Govern amb Esquerra allunyava clarament els socialistes de l'alcaldia. Aquests van acusar els comuns d’amagar a la militància que el PSC els havia ofert un acord de Govern .

Una decisió dels comuns que part de la militància de Podem volia votar a banda, en consell ciutadà propi. La discrepància però no ha portat de moment a res més i els comuns han acabat tancant la porta al PSC. El secretari general de Podem Tarragona, Hermán Pinedo es convertirà en regidor del Govern aquest dissabte.

La CUP hi donarà suport, van ser els primers en deixar-ho clar, de moment des de fora. Després potser, des de dins. A l'oposició quedaran, a més del PSC, Ciutadans i el Partit Popular. Les dues formacions han passat de ser la clau del Govern des de fora i des de dins, a convertir-se en dues forces amb poc a decidir a l'ajuntament tarragoní. Almenys mentre la correlació de majories garanteixi una estabilitat. Ningú ha dit que aquest que comença hagi de ser un mandat tranquil a Tarragona.