Junts per Tarragona decideix avui el suport a Ricomà ometent una proposta de govern amb el PSC

 

Junts per Tarragona decideix aquesta nit el seu posicionament final a la investidura de Pau Ricomà com a alcalde de Tarragona. Ho ha de validar l'assemblea de la formació. Segons ha pogut saber TAC12, només votaran aquesta opció, Sí, o no. Encara que des de Junts confirmen que han rebut una proposta d'acord de govern per part del PSC, una opció que pels exconvergents és pràcticament impossible.

Dídac Nadal ha estat l'home més silenciós del serial per constituir govern a l'Ajuntament de Tarragona. Des de la nit electoral no ha tornat a parlar públicament, i només algunes filtracions i la posició adoptada durant la campanya han anat situant la candidatura de Junts per Tarragona a favor del canvi a la ciutat. Però la situació, més aviat incòmoda dels exconvergents en el nou mandat ha allargat les coses. I la decisió arriba in extremis aquest dijous, en assemblea.

L'opció a votar és un acord d'investidura de Pau Ricomà com a alcalde de Tarragona, sense plantejar-se entrar al govern com si que van fer clarament els comuns. Segons fonts del partit, Dídac Nadal ha plantejat 10 punts programàtics a Esquerra per afavorir el govern dels republicans i En Comú Podem.

Un govern probablement llunyà al que voldrien els exconvergents, però l'única opció per desbancar Ballesteros de l'alcaldia. De governar amb el PSC, no n'han volgut sentir a parlar, tot i que ho han hagut d'escoltar. Junts confirma que els socialistes els han ofert un acord de govern, però de moment no ha tirat endavant. Des del PSC només insisteixen en que tot està obert i que segueixen parlant amb totes les opcions. Com oberta també està, segons algunes fonts, la constitució de la Diputació de Tarragona.