Ricomà es mostra optimista i diu que el possible pacte avança adequadament

Avancen adequadament, així és com defineix el cap de llista d’Esquerra Republicana a Tarragona, Pau Ricomà, les negociacions amb les altres formacions perquè els republicans aconsegueixin l’alcaldia. Sense avançar massa detalls, Ricomà diu que les coses s’han de fer a poc a poc i ben fetes i assegura que el PSC no s’ha posat en contacte amb ells.

Pau Ricomà i Josep Fèlix Ballesteros han evitat intercanviar algunes paraules durant la sessió extraordinària del ple municipal. Segurament, però, el 'tema pactes' ha estat en alguna de les converses entre ells. Si a principis de setmana els socialistes iniciaven reunions formals amb totes les formacions, els republicans diuen que les negociacions avancen adequadament. I quan són preguntats expressament per les reunions amb Comú Podem, la resposta és aquesta.

Els Republicans asseguren que des del PSC no s’han posat en contacte amb el partit. Diuen que ells no ho faran, però que si els socialistes els hi demanen, no els hi tancaran la porta al diàleg. Un Ricomà que somriu més del normal i més quan és preguntat per aquests temes. 

Després de les eleccions les aritmètiques no són gens fàcils a Tarragona. Encara queden uns quants dies fins al dissabte 15 de juny, dia que s’ha de constituir el nou Ajuntament. Ara com ara ningú descarta res. Com un mercat futbolístic, es comenta que el pacte es pot tancar el dia abans i fins i tot el mateix matí del ple constituent.