La gamma alta de vuit destaca en un cap de setmana de transició al món casteller

Cap de setmana casteller amb poques actuacions que ens ha deixat com a millors castells el 5d8 de la Jove de Tarragona i els tres castells de la gamma alta de vuit de la Colla Vella al Pallol de Reus.

El cap de setmana casteller s'ha vist esmorteït per la convocatòria electoral d'aquest diumenge, però dissabte algunes colles van fer algunes passes més en la seva temporada. És el cas d'una Jove de Tarragona que a la diada del seu local va descarregar el segon 5d8 de la temporada. Ho va fer en la tercera ronda d'una diada en què els del Cós del Bou van continuar rodant els castells bàsics de vuit, descarregant el 3 i el 4d8 a l'espera de continuar progressant a inics d'aquest mes de juny.

Al costat dels liles hi van actuar uns Nois de la Torre que, tot i descarregar el tercer 3d7 del curs, no van poder estrenar el 4d7, que va quedar en intent desmuntat en la segona ronda. Van completar la diada amb castells de la gamma alta de sis.

I a la mateixa hora de dissabte també hi havia castells al pallol de Reus, on la Colla Vella va decidir aparcar els castells de nou pisos per a continuar rodant les estructures de la gamma alta de vuit com el 4d8 amb el pilar, el 5d8 i el 2d8 folrat. Van tancar la diada amb el segon pilar de sis de la temporada.

També van ser a Reus els Xiquets de Tarragona, on va estrenar aquest curs el 4d8. Ho van fer a la segona ronda, després d'haver descarregat a la primera el tercer 3d8 de l'any. Van tancar amb el 5d7 una actuació on també va destacar el primer 2d8 amb folre dels locals Xiquets de Reus.