ERC proposa la creació d'una oficina de defensa dels drets civils a Tarragona

ERC de Tarragona proposa la creació d’una oficina de defensa dels drets civils a Tarragona per atendre i assessorar ciutadans víctimes d’abusos de poder.

Esquerra Republicana manté vives en la memòria les càrregues policials que van produir-se a Tarragona durant l’1 d’octubre de 2017. De fet, han escollit un dels punts on aquestes van ser més dures, la plaça Imperial Tàrraco, per presentar una iniciativa del seu programa electoral que contempla la creació d’una oficina on les víctimes d’aquestes puguin derivar les seves denúncies. Asseguren que la resposta del consistori tarragoní va deixar desprotegits els afectats per les càrregues.

Els republicans tarragonins prenen com a exemple l’Ajuntament de Barcelona, que s’ha personat de forma activa en les diferents causes. La proposta, però, va més enllà dels fets de l’1 d’octubre i preveu que la hipotètica oficina reculli qualsevol cas d’abús de poder.

Una oficina de defensa dels drets civils dissenyada per acompanyar i assessorar les víctimes, però també per actuar de forma activa.

Ricomà justifica la necessitat d’aquesta oficina per garantir els drets de la ciutadania davant de discursos d’odi i regressió política que, diu, s’escolten durant els últims temps.