Consens de les candidatures municipals de Tarragona per demanar que les mercaderies ferroviàries passin per l'interior

És el principal punt d'acord entre els partits que es presenten a les eleccions municipals respecte al futur ferroviari de la ciutat. Així ho van deixar palès en una talua rodona en què van discrepar de la millor solució per a dur-ho a terme.

La necessitat és compartida per tots els partits polítics, la manera de dur-la a terme i la culpabilitat dels antecedents és on apareixen les opinions discordants. Aquesta és la primera sensació que deixa la taula rodona sobre les infraestructures ferroviàries entre els representants, no tots candidats, dels set partits polítics amb representació a l'Ajuntament de Tarragona que es presenten a les eleccions del proper 26 de maig.

Entre els principals consensos, la defensa de l'estratègia engegada fa mesos amb la Generalitat i altres ajuntaments del territori per fer un front comú a Madrid per a reclamar que les mercaderies no continuïn passant per la línia de la costa i es creï un corredor per a aquestes per l'interior. Aquesta és la principal demanda que es fa des de la plataforma Mercaderies per l'interior, organitzadora de l'acte.

I és que la principal preocupació de tots els partits és que la provisionalitat del tercer carril per la costa no sigui tal, a causa de la inversió duta a terme, i és per això que reclamen al futur govern socialista de l'Estat una partida als propers pressupostos per a l'estudi de quin projecte ha de ser l'escollit per a aquest trasllat de les mercaderies a l'interior. Entre aquests, o la recuperació de l'antiga Reus-Roda, com defensen partits com Ciutadans o En Comú, o bé una nova plataforma al costat de la futura variant, com va aprovar el consistori a instàncies d'una moció d'Esquerra.

Una partida que des dels socialistes defensen que ja estava en els comptes no aprovats pels independentistes enguany. Des del PP van recordar que ells van ser els únics en rebutjar el tercer fil quan es va proposar, el PDeCAT reclama un document únic per defensar a Madrid i la CUP reclama no continuar trinxant el territori amb noves infraestructures.