Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

El Museu Bíblic recrea en 3D l'exedra romana

 

Nova proposta del Museu Bíblic Tarraconense que permetrà endinsar-se al subsol de l'equipament, situat sobre l'exedra, un dels absis o capella, del porticat lateral del recinte de culte religiós de la Tàrraco romana. Ara volen difondre el valor de les restes romanes que es troben a l'edifici amb una recreació en 3D que permetrà fer-se una idea de com era fa dos mil·lenis.

L'objectiu és mostrar com era en època romana l'edifici que avui acull el Museu Bíblic Tarraconense, a la casa dels Concilis de l'Arquebisbat, a tocar de l'antic hospital medieval de Santa Tecla. Els edificis de l'època medieval o posteriors es van aixecar sobre el que havia estat el porticat del conjunt religiós del temple d'August, i sobre una de les exedres, en paraules actuals, una capella o absis, de fins a 5 metres d'alçada. Estava situada en la que avui és la sala d'interpretació de la Judea Romana al Museu Bíblic, i el porticat, a l'actual sala d'Egipte. Aquí serà on a partir d'ara es podran interpretar les restes amb la recreació virtual i en 3D que ha fet l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i la Universitat d'Alacant.

Aquest material es projectarà permanentment a les dependències del Museu Bíblic per acompanyar un nou model de visita arqueològica a l'equipament que s'estrenarà pel Festival Tarraco Viva. Entre d'altres punts, es podrà accedir per primer cop al subsol de l'edifici, als fonaments de l'exedra romana, convertits després en cisternes o en galeries com aquestes, que durant el segle XX s'acabarien reconvertint en un refugi antiaeri per la Guerra Civil Espanyola.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ