Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

El Museu Bíblic recrea en 3D l'exedra romana

 

Nova proposta del Museu Bíblic Tarraconense que permetrà endinsar-se al subsol de l'equipament, situat sobre l'exedra, un dels absis o capella, del porticat lateral del recinte de culte religiós de la Tàrraco romana. Ara volen difondre el valor de les restes romanes que es troben a l'edifici amb una recreació en 3D que permetrà fer-se una idea de com era fa dos mil·lenis.

L'objectiu és mostrar com era en època romana l'edifici que avui acull el Museu Bíblic Tarraconense, a la casa dels Concilis de l'Arquebisbat, a tocar de l'antic hospital medieval de Santa Tecla. Els edificis de l'època medieval o posteriors es van aixecar sobre el que havia estat el porticat del conjunt religiós del temple d'August, i sobre una de les exedres, en paraules actuals, una capella o absis, de fins a 5 metres d'alçada. Estava situada en la que avui és la sala d'interpretació de la Judea Romana al Museu Bíblic, i el porticat, a l'actual sala d'Egipte. Aquí serà on a partir d'ara es podran interpretar les restes amb la recreació virtual i en 3D que ha fet l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i la Universitat d'Alacant.

Aquest material es projectarà permanentment a les dependències del Museu Bíblic per acompanyar un nou model de visita arqueològica a l'equipament que s'estrenarà pel Festival Tarraco Viva. Entre d'altres punts, es podrà accedir per primer cop al subsol de l'edifici, als fonaments de l'exedra romana, convertits després en cisternes o en galeries com aquestes, que durant el segle XX s'acabarien reconvertint en un refugi antiaeri per la Guerra Civil Espanyola.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ