Ells i elles són el primer equip d'esport adaptat de la història de Tarragona

L'esforç d'un grup de persones amb diversitat funcional pot aconseguir que la ciutat trenqui una barrera insuperable fins ara: acostar l'activitat física i la competició a esportistes amb mobilitat reduïda. Hem passat una estona amb ells.

L'agost del 2016, l'Estefania va patir una lesió medul·lar per culpa d'un accident de trànsit en què va perdre la mobilitat de les cames i de part dels braços. De Móra d'Ebre i sense haver practicat mai l'esport, va traslladar-se a Tarragona a la recerca d'oportunitats.

La doctora Ródenas, de l'Hospital Joan XXIII, va animar-la a la recerca de companys desitjosos d'experimentar reptes. A la ciutat de Tarragona no existeix cap equip adaptat i l'Estefania ha reunit un grup de 17 persones d'arreu de Catalunya. Una d'elles és l'Emili, a qui va conèixer a l'Institut Guttman. Aquest àmbit de l'esport, per desgràcia, és incomprensiblement car.

Entrenen un cop per setmana a Camp Clar. El Patronat d'Esports de Tarragona els cedeix la pista durant dues hores. Avui hi ha la visita de jugadors del Barberà i el Badalona, dos clubs catalans d'hoquei.

I sorpren que no existeixi un recompte de persones amb diversitat funcional al territori.

L'Estefania no tanca cap porta, des de l'hoquei al rugby, passant per qualsevol altra modalitat. L'objectiu és contundent i sincer: que Tarragona competeixi oficialment al món de l'esport adaptat per primera vegada a la seva història.

Els interessats, podeu visitar la pista de Camp Clar els dimarts a la tarda.