Aquest és el camí que ha de recórrer el CBT per pujar a la LEB Plata

Només 16 dels 107 equips de la Lliga EBA optaran a l'ascens a la Lliga LEB Plata. Abans, però, del darrer tall, el CBT haurà de superar un obstacle previ, la final a quatre entre les dues conferències catalanes. Avui expliquem fil per randa què cal fer per tornar d'aquí a unes setmanes al bàsquet de l'elit.

La Lliga EBA és un gegant de sis branques i amb algunes d'elles dividides en dues més. Dins aquest laberint competeixen el CBT, el Club Bàsquet Valls i el Salou. Ja salvats, vallencs i salouencs acomiadaran el curs amb el darrer derbi, el 27 d'abril.

Com a campió del grup C-A, el CBT disposa de bitllet cap a la Final Four catalana, que se celebrarà en una pista neutral i que creuarà en format d'eliminatòria els dos millors del C-A amb els dos millors del C-B. Això suposa que els blaus jugaran davant el Sant Adrià, a qui coneixen de la temporada anterior, però que s'ha reforçat.

Tres dels quatre participants es classificaran per a la fase d'ascens definitiva, els dos finalistes i el guanyador del partit entre els perdedors de les semifinals.
El vencedor de la final a quatre se situarà en un grup, a priori, més fàcil i que l'aplegarà amb oponents que no hauran acabat com a primers les anteriors rondes. Hi haurà quatre lliguetes dividides entre dues seus, i Tarragona vol ser una d'elles. L'aspecte físic serà fonamental perquè, del 16 al 19 de maig, hi haurà bàsquet cada dia.

La fase regular de la Lliga EBA s'atura aquest cap de setmana i s'enllestirà la següent amb la visita del CBT a la pista de l'Esparreguera.