Prèvia de Setmana Santa amb l'aniversari de La Pietat i els nous vestits de les imatges del Gremi de Marejants

Ja fa 75 anys que el pas de La Pietat del Gremi de Pagesos, obra de Josep Maria Jujol, va sortir en processó per primera vegada. Va ser el 1944 quan es va projectar l'actual pas, també amb la fusteria de Lluís Àvila, després que l'anterior fos destruït el 1936.

Amb motiu de l'aniversari, el Gremi va celebrar una sortida extraordinària acompanyat de la banda de timbals fins a la Catedral de Tarragona, on l'arquebisbe fa oficialitzar un acte litúrgic. L'acte també va voler homenatjar les persones que han estat portants del pas en aquests 75 anys i reivindicar el valor artístic de l'obra de Jujol.

I de Jujol, a Salvador Martorell. L'escultor de la Canonja és l'artista que va fer les imatges del misteri del Sant Enterrament del Gremi de Marejants. Després de la Setmana Santa el pas del Serrallo s'exposarà a la biennal d'art de Venècia, on estarà exposat 5 mesos, en un pavelló d'artistes contemporanis del segle XX. El Gremi va anunciar això en la presentació de l'opuscle de Setmana Santa, que celebra enguany 30 anys. També van presentar els nous vestits de les imatges, tant del Sant Enterrament com del Sant Sopar.

I seguim al barri mariner, al Tinglado número 1, on l'Associació del Pas de la Presa de Jesús va inaugurar una exposició de fotografies de tota la història de l'entitat. Es poden veure fotografies des de l'any 56, la primera vegada que va sortir el pas. També van presentar el 22è opuscle de Setmana Santa.