Neix una plataforma a Tarragona que reclama el desviament de mercaderies per l'interior

 

Tercer fil, sí, però provisional. En paral·lel, estudi immediat per a la construcció d'una nova línia de mercaderies amb ample europeu, per l'interior, fora de les ciutats de la costa. Són les principals reclamacions de la nova Pataforma 'Mercaderies per l'Interior' que acaba de néixer a Tarragona. Sense ànim de lucre, sense vincles polítics i de lliure adhesió.

La instal·lació del tercer fil, o tercer carril, per les vies de tren de la Costa Daurada és una evidència aquests dies. Permetrà el pas de trens amb ample europeu procedents del recorregut del Corredor del Mediterrani i per tant, en connexió amb Europa. Aquest aparent avantatge pel teixit econòmic del territori, o per la sortida del propi Port de Tarragona, preocupa però a un conjunt de col·lectius de la ciutat de Tarragona que ara s'han constituït en Plataforma per reclamar que el projecte futur de desviar les mercaderies per l'interior sigui definitiu i una realitat.

La plataforma tem que la mesura del tercer fil acabi sent definitiva i no provisional, i això perjudiqui permanentment, per exemple, el sector turístic i també els veïns.  Una de les opcions era habilitar l'antiga línia Reus Roda pel pas de mercaderies, mentre no es construeixi, per exemple, una línia paral·lela al nou recorregut del corredor per passatgers entre Vandellós i l'estació del Camp de Tarragona.

La Plataforma mira directament al ministeri de Foment, però també reparteix responsabilitats a les autoritats municipals i al compromís dels diferents col·lectius veïnals, organitzacions empresarials, col·legis professionals i grups protransport públic, amb qui s'ha reunit abans d'impulsar-se com a tal.