L'Ajuntament de Tarragona demana més places de llars d'infants a la Generalitat


Un total de 7 de les 9 Llars d'infants municipals de la ciutat de Tarragona són, des d'aquest curs, de gestió directa del consistori. Una de les 5 que han canviat el model de gestió indirecta a totalment pública és la Llar d'Infants de Cèsar August. Aquesta és la que acumula més llista d'espera aquest curs a la ciutat i per això l'Ajuntament ha demanat al Departament d'Ensenyament la creació d'una nova línia d'unes 10 places. Situació que es reprodueix a Campclar, a la Llar d'Infants del ninot i la Taronja.

D'aquí a finals d'any l'Ajuntament invertirà 100.00 euros en millores a les escoles que se sumen als 860.000 euros del curs passat. Pel proper curs es preveu fer un pla d'inversions a partir d'una auditoria que ha determinar l'estat de tots els centres municipals. A més, per intervenir-hi ràpid preveu la creació d'una brigada específica per les escoles.

El curs escolar a la ciutat ha començat aquesta setmana amb normalitat, segons l'Ajuntament, i amb la principal novetat de la conversió de l'escola Mediterrani en escola-institut, la primera de la ciutat. Això implicarà la creació de nous projectes conjunts amb l'Ajuntament, en l'àmbit de la tecnologia lectiva, les classes de música a través de l'Escola Municipal de müsica, i l'anglès extraescolar. En l'àmbit de la ESO, s'incorporaran les pràctiques laboral no retribuïdes en dependències municipals, per la Salle Torreforta, com a projecte destacat.