URV i Diputació s'uneixen per retenir el talent sanitari del territori

Que el talent que sorgeix cada any de la formació sanitària al territori no marxi a l'exterior per ofertes que compaginen millor la seva feina amb la voluntat de continuar en el món de la formació i de la recerca. Aquest és l'objectiu del programa Talent Salut, impulsat per la URV i la Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els centres sanitaris de la demarcació. En total es constituiran cinc nous contractes becats, als que sumaran dos més a l'Hospital Joan XXIII.

Acció conjunta de la URV, la Diputació de Tarragona i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili per tal d'oferir una sortida enfocada a la recerca i la docència universitària als professionals que acaben la seva formació a diferents centres hospitalaris de la demarcació de Tarragona.

D'aquesta unió neix el Projecte Talent Salut, que oferirà cinc contractes per a aquests professionals durant dos anys perquè aquests puguin desenvolupar la seva Tesi Doctoral al mateix temps. Quatre d'aquest seran en l'àmbit de la medicina als Hospitals Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan i Pere Mata de Reus i Verge de la Conta de Tortosa. El cinquè se centrarà en l'àmbit de la infermeria a l'hospital tortosí.

L'objectiu final, que el talent sorgit als centres de la demarcació pugui ajudar a la docència futura a la URV amb professionals de primer ordre que exerceixin als centres hospitalaris del territori.

Un contracte becat al qual a l'Hospital Joan XXIII se li sumaran dos més destinats als professionals de l'Institut català de la salut i sota finançament del mateix ens sanitari. Des d'aquest s'ha fet una valoració molt positiva d'aquest tipus d'accions, però s'ha fet una crida a la societat civil per ajudar al seu finançament.

Unes beques, les cinc primeres, finançades a parts iguals per la URV i la Diputació amb un pressupost total de 200.000 euros, que ja existeixen en altres punts del territori català.