Les obres d'urbanització del PP-10, de nou a licitació i sense IKEA

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat el plec de clàusules per la licitació de les obres d’urbanització del Pla Parcial 10, on hi havia d’anar l’IKEA. Ten Brinke, la nova empresa que tindrà la llicència primer vol aquesta zona urbanitzada i després hi desenvoluparà la seva activitat. El punt ha tornat a obrir el debat sobre el futur d'aquesta zona i com pot afectar al comerç local.

Era un punt fora de l’ordre del dia. El Ple ha aprovat el Plec de clàusules per la licitació de les obres d’urbanització del Pla Parcial 10, on hi havia d’anar l’IKEA. Aquest concurs ja es va realitzar fa dos anys però ara l’empresa guanyadora demana més diners i és per això que l’Ajuntament ho torna a treure a concurs, perquè no vol fer un procediment negociat. A favor hi han votat Units per Avançar, Ciutadans, el Partit Popular i el PSC. Ciutadans ha defensat que és un projecte positiu per la ciutat i diu que en cap cas suposarà unes Gavarres 2, perquè només es destinaran 37.000 metres quadrats a sòl comercial. L’equip de govern ha recordat que la llicència del que hi faci allí Ten Brinke, l’empresa guanyadora, depèn de la Generalitat i no de l’Ajuntament.

El PDeCAT s’ha abstingut tot i criticar el projecte. En contra hi ha cotat Iniciativa, la CUP i Esquerra Republicana. Aquests grups han acusat l’equip de govern d’improvisar i buscar una solució al preu que sigui per tirar endavant el PP-10. Han criticat que afectarà al petit comerç de la ciutat.

Amb aquesta aprovació doncs es fa un pas més endavant per tirar endavant el PP-10.