El debat sobre la cessió d'espais de l'1-O marca la Diada

La cessió dels espais municipals per a la celebració del referèndum va marcar la celebració de la Diada, sobretot a Tarragona i Altafulla, on els alcaldes Ballesteros i Alonso asseguren que faran cas al Constitucional i li recorden a la Generalitat que aquesta institució també té espais propis als municipis que pot utilitzar.

Després de l’acte de celebració de la Diada, l’alcalde de Tarragona va assegurar que la Generalitat pot habilitar els espais que són de la seva titularitat per celebrar el referèndum. Ballesteros manté que actuarà d’acord amb les resolucions judicials i això vol dir que no cedirà espais municipals per votar l’1 d’octubre. En aquest sentit va criticar que la Generalitat hagi passat la pilota als ajuntaments.

A Altafulla l’alcalde ha anunciat que tampoc cedirà espais municipals per al referèndum. Per tant, els ciutadans no podran votar els llocs habituals, però Fèlix Alonso recorda que la Generalitat és la titular de diferents equipaments al municipi. Defensa que complirà amb la legalitat. Aquesta és la posició de l’alcalde, però la participació de l’ajuntament al referèndum divideix l’equip de govern. En aquest sentit el portaveu del PDeCAT assegura que segueixen treballant per aconseguir que l’alcalde canviï d’opinió. Gomés es postular com a coordinador del referèndum a Altafulla.