Tarragona homenatja l'escriptor Jordi Tiñena revivint el seu llegat

Onze mesos després de la seva mort, la família d'escriptors tarragonins recorden la figura del pedagog i escriptor Jordi Tiñena. Ho fan amb unes jornades impulsades des de la càtedra Josep Anton Baixeras de la URV amb la complicitat d'entitats culturals, professors i escriptors que s'han iniciat de forma solemne al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona amb regust d'homenatge per una persona que era feliç quan escrivia, com va recordar la seva dona, Berta Ramos, en el decurs d'un acte que va omplir la sala de plens del consistori tarragoní.

La jornada inaugural va comptar amb la glosa de l'escriptora Margarida Aritzeta, que va passejar els presents pels jocs intertextuals de l'obra de Tiñena amb què l'escriptor lligava les seves nerracions a diferents corrents i autors de la literatura universal i catalana de diferents èpoques.

Tot i ser tarragoní d'adopció, l'estima de Tiñena per la ciutat de Tarragona, present de forma constant a la seva obra, tampoc va passar desapercebuda en un acte que també va posar en valor la visió crítica i constructiva de l'escriptor envers la ciutat.

Des que va començar a publicar, l'any 1995 Tiñena ens ha deixat tretze llibres, entre ells un premi Pin i Soler, el de l'any 1998 per 'Dies a la ciutat'. A banda de la seva narració però, les jornades també serviran per analitzar la seva tasca pedagògica i de recerca o la seva faceta com a articulista. En total, onze teòrics analitzaran i exposaran les seves conclusions sobre diferents vessants de l'obra vital de Tiñena en unes jornades que tindran com a epicentre la sala de graus de la Universitat Rovira i Virgili. Les ponències s'editaran en un llibre que glosarà la figura i l'obra de l'escriptor.