La salvació més barata de la història

El Nàstic podria necessitar tan sols 45 punts per continuar a la Segona Divisió. Des de la creació de la Lliga de 22 equips, l'any 1998, només un conjunt ho ha aconseguit: l'Osasuna d'Enrique Martín.

Per un cop les matemàtiques no juguen en contra del Nàstic. Si el ritme actual es mantingués des d'ara i fins a la jornada 42, el Lugo se salvaria amb 42 punts, un fet inèdit a la història del futbol contemporani. Si sumem, però, la victòria assegurada de tothom contra el Reus Deportiu, el tall entre continuar a Segona i baixar ascendiria als 45 punts.

Des de fa 21 anys la competició disposa de 22 clubs. I des de llavors només hi ha un exemple d'algú que hagi salvat el cap amb 45 punts. És el de l'Osasuna, l'any 2015 i dirigit justament per Enrique Martín.

Tot i que la zona vermella desperta sovint a les acaballes de la temporada, sembla complicat preveure un final de Lliga en què calgui acostar-se a la clàssica barrera de 50 punts per continuar al futbol professional. En qualsevol cas, el cuer Nàstic ha de guanyar el Cadis, aquest dissabte al Nou Estadi, per no despenjar-se un altre cop.

Un Nàstic-Cadis en què no jugarà el sancionat Javi Márquez