Dijous, vaga general de caràcter laboral però també polític

L'intersindical-CSC convoca vaga general per a aquest dijous a tot Catalunya. Una aturada destinada a lluitar contra la retallada de drets laborals i socials a Catalunya, però que s'emmarca en ple judici pel Procés del Tribunal Suprem. És per això que entitats i partits independentistes reclamen que la jornada també serveixi per a reivindicar la injustícia del procés judicial obert.

Lluitar a favor de la derogació de la reforma laboral, demanar un augment del salari mínim a Catalunya als 1.200 euros i recuperar el gruix de lleis socials catalanes vetades pel tribunal Constitucional en els darrers mesos.

Aquests són els principals objectius que esgrimeixen des de l'Intersindical-CSC per a convocar la vaga general d'aquest dijous 21 de febrer. Una convocatòria a la qual s'ha sumat una vintena de partits polítics i entitats, moltes de caràcter independentista. Des dels organitzadors remarquen el caràcter laboral de la vaga, però obren la porta a altres reivindicacions.

Una convocatòria de vaga doncs que coincideix amb l'inici la passada setmana del judici pel Procés i que tant des dels partits independentistes com des d'entitats com l'ANC i Òmnium animen a secundar per a mostrar el rebuig a la causa judicial.

La principal mobilització d'aquest dijous serà la manifestació convocada a les 7 de la tarda a la Plaça de la Font i que recorrerà els carrers del centre de Tarragona.