El sindicat majoritari de Joan XXIII no vol que el nou hospital es converteixi en un 'Sant Joan 2.0'

Des del sindicat majoritari de l'Hospital Joan XXIII no volen que el projecte de reforma que ha de renovar per complert el centre hospitalari es converteixi en una verisó 2.0 dels fets ocorreguts a l'Hospital Sant Joan de Reus. Creuen que el nou hospital no és necessari en aquests moments perquè els serveis actuals estan infrautilitzats i denuncien que el projecte de reforma reduirà els llits físics dels quals disposa l'actual Joan XXIII.

Deixar de banda la infrautilització dels serveis actuals i augmentar la plantilla per poder fer front a la demanda sanitària actual abans d'afrontar una inversió milionària. Aquesta és la proposta que es fa tant des de la CGT, sindicat majoritari a l'Hospital Joan XXIII, com des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública davant la proposta de la construcció d'un nou hospital a la ciutat.

Un projecte al qual diuen no han pogut tenir accés però que asseguren que les primeres informacions deixen evidència la desaparició de 34 llits físics al centre sanitari que serien compensats per un augment de l'hospitalització domiciliària. També manifesten que la construcció de sis  nou quiròfans, com comprendria el nou projecte no és del tot necessària, perquè denuncien que els sales d'operacions actuals estan clarament infrautilitzades.

Per tot això reclamen que no es repeteixin els errors duts a terme en la construcció del nou Hospital sant Joan de Reus.

Un Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública que ha tornat a denunciar el trasllat de pacients per a ser operats a altres centres com l'Hospital Santa Tecla o el Pius Hospital de Valls amb l'únic objectiu de maquillar les llistes d'espera actuals al centre sanitari tarragoní.