Contes de divulgació científica amb la xocolata com a protagonista

L’escola Xocolatina és un llibre dolç, amb regust de xocolata, que recull nou contes en què Joana Sabata adapta l’experiència prèvia d’uns tallers de divulgació científica per a un públic infantil impulsats des de la URV i l’Institut Català d’Investigació Química. La protagonista del llibre, la Tina assisteix a nou classes en què nou científiques li parlen sobre ciència i xocolata.

Els tallers del cicle La Ciència de la Xocolata s’han portat a diverses biblioteques de la demarcació. En ells diverses professionals d’àmbits diferents, des de la química a l’arqueologia passant per enginyeria, publicitat o tècnica agroalimentària, entre altres, han aportat els seus coneixements científics aplicats a la xocolata. Una experiència que ara a pres forma de llibre.

El llibre porta il·lustracions d’Armand, que també ha experimentat jugant amb la xocolata i convertint-la en tinta per donar vida i color als seus dibuixos. L’Escola Xocolatina es va presentar a la biblioteca pública de Tarragona amb la presència de les nou divulgadores científiques que han participat dels tallers.