La Savinosa conservarà el seu perfil tot i la reforma

La visió que la ciutadania tindrà de La Savinosa des de les platges que la rodegen no canviarà un cop es remodelin els edificis. Ho afirmen els arquitectes encarregats de la redacció del projecte. Esperen que els tràmits urbanístics siguin prou àgils per poder veure l'espai obert a la ciutadania en uns 4 o 5 anys

Entrem a la finca de la Savinosa de la mà de dos dels arquitectes que ha participat del projecte guanyador per a reformar l'espai, sorgit de la unió dels despatxos Fuses-Viader-Mansilla-Perea. Destaquen la importància del plantejament inicial, prioritzant la reestructuració de l'espai abans de la categorització dels usos que s'hi han de donar, i que contemplen múltiples alternatives.

Un projecte del què se'n desprèn una solució que permetrà donar una nova vida a l'espai sense canviar-ne la silueta ni la fisonomia original, adaptant les diferents zones ja construïdes als futurs usos que s'hi puguin aplicar.

El projecte, un cop validat pel plenari de la Diputació, entre ara en la seva fase més administrativa, amb l'aprovació de la modificació del POUM per part de l'Ajuntament de Tarragona primer, la seva confirmació per part de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat després i finalment amb la concessió per part de la propietat per als seus usos definitius. Tot un tràmit que els seus creadors esperen no s'allargui massa en el temps.

I és que entre les coses de les quals se senten més satisfets des dels creadors del projecte, l’obertura a la ciutadania que significarà el nou espai, gràcies als més de 10.000 metres quadrats de zona verda i de pas que s'hi habilitaran.