El 40% dels terrenys de la Savinosa seran de zona verda i el pavelló central podria acollir un hotel

Nou pas aquest divendres per a acabar amb el desús i l'oblit que ha complert durant més de 40 anys la finca on es troba el preventori de la savinosa de Tarragona. La Diputació de Tarragona ha posat en mans de l'Ajuntament tarragoní el projecte per a la seva remodelació, que ara haurà de comptar amb l'aprovació municipal, mitjançant una modificació del POUM. Pel que fa als futurs usos, aquesta poden passar per l'hoteler, l'educatiu o el sanitari entre molts d'altres, però es descarta construir-hi habitatges o instal·lar-hi cap superfície comercial.

Com un dia històric per a desencallar des del punt de vista urbanístic la rehabilitació d'un espai oblidat des de fa 43 anys. Així han definit tant des de la Diputació de Tarragona, propietària de l'espai, com des de l'ajuntament de la ciutat, qui haurà de dotar dels mecanismes urbanístics juntament amb la Generalitat de Catalunya a la transformació dels edificis que formen part de l'antic preventori de la Savinosa i tota la finca adjacent.

En total nou edificacions, catalogades com a Bé Cultural d'Interès Local que el nou projecte conservarà per a la seva rehabilitació. Totes elles emmarcades en una finca de 67.000 metres quadrats, el 42 per cent de les quals serà destinat a espais verds i a la recuperació, mitjançant l'enderroc del mur perimetral, d'un espai de trànsit entre les platges de l'Arrabassada i la Savinosa.

Pel que fa als usos del futur espai, amb el projecte presentat per la Diputació i que ara arriba a mans de l'ajuntament per fer la pertinent modificació del POUM de la ciutat, deixa molt obertes les possibilitats a dur-hi a terme. Entre aquests, usos hotelers, només a l'edifici principal, administratius, educatius, esportius o de restauració entre d'altres. El projecte també delimita els usos que no hi tindran cabuda, com els comercials, d'habitatge, industrials o logístics.

Des de la Diputació de Tarragona creuen que l'impuls ja és definitiu i deixen oberta la porta a què el consens continuï per a decidir el destí final de l'espai.

Ara l'Ajuntament de Tarragona espera que abans de final d'any es pugui dur a terme la modificació del POUM i que amb aquesta acaba un espai de temps de més de 40 anys en què, segons l'alcalde tarragoní, les disputes no han permès donar una solució a l'espai.

Un Ballesteros que també ha apostat per la construcció en aquesta zona d'un nou baixador de ferrocarril per a completar l'oferta que l'espai de la Savinosa ha de donar tant a tarragonins com a visitants.