La Generalitat avisa que no pot tancar els MENA als centres per evitar incidents

Fa uns dies els explicàvem que la presència de menors no acompanyats a la Part Alta de Tarragona generava malestar entre els veïns, ja que relacionaven alguns fets delictius amb la presència d’aquests joves. La Generalitat ha respost que no pot tenir els MENA tancats al centre perquè no són un CIE i recorden que sempre que es produeixi algun fet es posi una denúncia als Mossos d’Esquadra per activar els protocols.

Actualment al Camp de Tarragona hi ha 375 menors no acompanyats. L’arribada d’aquests joves procedents del nord d’Àfrica preocupa algunes entitats veïnals com a la Part Alta de Tarragona, que asseguren que la presència de grups d’adolescents migrants genera problemes d’inseguretat i convivència és per això que demanen més control a la Generalitat.


El govern a respost explicant que no poden retenir tot el dia als joves dins dels centres perquè no són CIEs. Asseguren que si els nois són majors de 16 anys poden sortir a passejar sols i no cal que cap educador social els acompanyi. A banda recorden que si es produeix algun incident s’ha de posar denúncia als Mossos d’Esquadra per poder actuar.

Generalitat i diverses entitats asseguren que fan tot el possible per integrar aquests adolescents. Un exemple és el programa que es desenvolupa al Complex Educatiu de Tarragona. On 40 MENA estan realitzant tallers de cuina, jardineria i pintura. Se’ls dona la formació i a banda podran realitzar pràctiques en empreses.

Aquest és un programa pilot a Catalunya que el curs que ve es vol implementar en altres llocs. I és gràcies a la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i el de Benestar Social.