Els Xiquets de Tarragona podrien tornar a Santa Anna d'aquí a dos anys

La temporada castellera de l'any 2021 podria ser la del retorn del Xiquets de Tarragona al seu local del carrer Santa Anna. És quan l'Ajuntament de Tarragona preveu es puguin haver acabat els treballs de rehabilitació de l'edifici, tancat des del passat mes d'abril per deficiències estructurals. El consistori ja té a les seves mans l'informe de l'estat actual de l'edifici, que permetrà redactar el projecte d'uns treballs que podrien començar a finals d'aquest any. Un altre local que està pendent de rejabilitació és de la Colla Jove

Finalment els Xiquets de Tarragona podran tornar a assajar al seu local, situat al carrer Santa Anna, però no serà abans de la temporada 2021. Així ho recull l'informe tècnic de diagnòstic de l'estat de l'edifici realitzat pels serveis tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona i que comprèn totes lesa actuacions que s'hauran de fer per a reforçar l'edifici. Un local del carrer sant Anna que resta tancat des del 19 d'abril de l'any passat, quan les deficiències estructurals del mateix van obligar al consistori a clausurar-lo preventivament.

L'informe determina que s'hauran de fer actuacions de reforç de l’estructura tant verticals com horitzontals, així com els tancaments exteriors i finalment els arranjaments per a la utilització del mateix per part de la colla. Uns treballs que el consistori preveu que costin al voltant dels 400.000 euros  ja pressupostats i que es puguin començar a executar a finals d'aquest any i tot i que estant a l'espera del vist-i plau final de la comissió de patrimoni.

Una notícia, la de finalització de l'informe, que ha sorprès a la colla matalassera, que, tot i que es mostra satisfeta per la notícia de poder recuperar el seu local, reclama una major informació al respecte.

I un altre local que està a l'espera d'un projecte de rehabilitació, en aquest cas per ampliar l'espai que ocupa la colla, és el de la Jove de Tarragona, situat al carrer Cós del Bou. La colla ja ha presentat un avantprojecte de reforma que es veu amb bons ulls des del consistori, però la categoria patrimonial de l'immoble obliga a una modificació urbanística que pot ajornar els terminis. Uns treballs d'ampliació que podrien començar a inicis del proper any 2020