La Marató de Donants de Sang comença amb bona afluència a Tarragona

Des d'avui i fins divendres vinent la Marató de Donants de Sang espera aconseguir 10.000 donacions a tot Catalunya. Una iniciativa a la que s'ha sumat Tarragona i en la qual han participat personalitats conegudes. L'objectiu, aconseguir que les reserves remuntin després de les vacances de Nadal.

Tret de sortida a la Marató de Donants de Sang a l’hospital Joan 23 de Tarragona. Entre els primers que hi han participat, l’alcalde de la ciutat o el bateria del grup Els Pets. Han fet una crida perquè el màxim nombre de persones participi en la marató. Destaquen que donar sang no fa mal i és un acte de responsabilitat.  

L’objectiu de la Marató és aconseguir 10.000 donacions de sang a tot Catalunya. Ha arrencat aquest divendres i s’allargarà durant una setmana. Cada any durant les vacances de Nadal les donacions baixen i això fa que les reserves es redueixin. Actualment són inferiors a les xifres que es consideren òptimes.

Calen donacions de tots els grups sanguinis, sobretot de l’O negatiu, ja que està en nivells baixos. És la que poden rebre tots els pacients i la que s’utilitza en casos d’accidents o situacions d’emergència.