Veu Ciutadana portarà a Madrid el cas del pàrquing Jaume I per desbloquejar la via judicial

La Plataforma Veu Ciutadana portarà a Madrid el cas del pàrquing Jaume I de Tarragona, pendent de judici des de fa anys, des que la mateixa plataforma va presentar denúncia el 2009. Segons el col·lectiu, la pròrroga del judici s'ha ampliat a dos anys més, davant la congelació del procés, acudiran al Consell General del Procés Judicial perquè iniciï una nova investigació.

El futur del pàrquing Jaume I de Tarragona segueix incert. Pendent de judici, la plataforma que actua d'acusació particular, Veu Ciutadana, vol moure ara una nova fitxa i en qüestió de setmana portarà a Madrid el cas per intentar desbloquejar-lo després de la nova pròrroga de dos anys més, encetada just fa un mes.

La pilota doncs quedarà a la teulada de la Fiscalia de l'Estat i el Consell General del Poder Judicial. Veu Ciutadana considera viable la finalització i obertura del pàrquing, però acusa l'Ajuntament de no acceptar  la proposta d'una empresa suïssa per fer un estudi de viabilitat.

L’aparcament havia d’incloure l’última tecnologia i robotització per a l’emmagatzematge automàtic de 600 cotxes, però les proves no van donar bons resultats. L'excavació de la roca del subsol va encarir el projecte, i que Tarragona seguirà pagant fins l'any 2043.

Una enquesta ciutadana el 2015 va concloure que un possible ús de l’equipament seria convertir-lo en un espai multifuncional de tipus social i cultural.