La Golfa situa l'infern dels Pastorets de Tarragona al carilló del Mercat Central

 

L'interior del Carilló del Mercat Central de Tarragona s'ha convertit aquest any en l'infern dels Pastorets de Tarragona, els de la companyia La Golfa. Són els més irreverents i els que s'atreveixen a adaptar el text original de Folch i Torres per situar-los a la Tarragona de principis del segle XX, on Maria, filla de la plaça dels Sedassos, es casa amb un menestral del Serrallo, de nom Josep. Junts infanten el Messies.

Lluny dels convencionalismes bíblics, la Golfa aposta per uns àngels humans o fins i tot tecnològics, en un espectacle que cada any s'adapta a l'actualitat. I això ha derivat també a una representació marcada per tant, per proclames com la llibertat dels presos polítics amb llaç groc a l'església del Serrallo o crides dels mateixos personatges, per no dir, a les cobles cantades pel Lluquet i el Rovelló.


Un espectacle contemporani acompanyat per projeccions i animació, i constants referències a l'actualitat, i amb un protagonisme especial per les dones que encarnen la majoria de papers que Folch i Torres havia reservat pels homes. I amb un Lluquet i Rovelló que somien des d'una aborrida nit de Nadal del segle XXI.