L'alcalde de Tarragona manté que la Budellera es tramitarà amb totes les garanties

L'Ajuntament de Tarragona continua tramitant el projecte urbanístic de la Budellera i l'alcalde assegura que tot el procés es farà amb totes les garanties. És la reacció després de la suspensió del pe per tercera vegada. Durant la trobada anual per fer balanç de l'any també ha parlat de temes com el futur del Palau d'Esports o de l'anella mediterrània.

L’alcalde de Tarragona assegura que el pla de la Budellera es tramitarà amb garanties i el gran objectiu és que aquest projecte tingui un suport majoritari dels ciutadans. De moment, la junta de govern local ha suspès el projecte urbanístic per tercera vegada perquè els promotors no han incorporat al document tots els requeriments fets per la Generalitat. Falta, per exemple, un informe de Carreteres de l’Estat. A més el pla, que contempla la construcció de 4.000 pisos a Llevant , s’ha de desenvolupar per polígons. L’Ajuntament continua amb la tramitació de la Budellera, però només aprovarà el document quan tingui tots els informes favorables i, per tant, es tinguin totes les garanties pel que fa a temes com el respecte de l’entorn.

Una altra zona d’expansió és l’anella mediterrània, de Camp Clar. L’Ajuntament i la Generalitat estan tancant els últims serrells perquè a partir del gener sigui el consistori qui gestioni el Palau d’Esports, l’equipament emblemàtic dels Jocs Mediterranis. Falten encara algunes obres, com la grada retràctil, el parquet o les cortines. L’opció que pren força és que les financi l’Ajuntament, però la Generalitat haurà d’abonar algunes quantitats pendents.

A principis d’any també està previst que l’Ajuntament engegui el concurs perquè es puguin implantar activitats de restauració o barques a l’anella mediterrània.