Neix el "Vol.lin", una eina per apropar el voluntariat als nouvinguts

El voluntariat és una potent eina d'integració social per col·lectius amb risc d'exclusió social, com per exemple les persones immigrants. Ara Tarragona ha engegat un nou projecte per acostar els nouvinguts al moviment.

Neix a la ciutat de Tarragona un nou projecte per convertir les activitats de voluntariat en una eina d’inclusió social de persones migrades. És un programa impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social que vol vincular les persones nouvingudes amb el territori, a través d’activitats voluntàries. Asseguren que aquest col·lectiu té una difícil entrada a aquests tipus d’activitats, per desconeixença i per no saber amb qui contactar.

Ara aquesta iniciativa, coneguda com ‘Vol.in’, facilitarà l’entrada dels immigrants a qualsevol activitat de voluntariat que s’organitzi a la ciutat.
Des de l’organització venen comprovant el potencial d’aquest tipus d’esdeveniments per les persones nouvingudes. Asseguren que les persones que han passat per algun voluntariat, s’han acabat integrant en comunitats i altres persones de la ciutat

Aquest programa de voluntariat es coordinarà amb les entitats de la ciutat, per comunicar-se amb les persones nou vingudes a través de les plataformes ciutadanes, com ara associacions veïnals o entitats culturals. Els immigrants hauran de tenir passaport o DNI per poder participar-hi.