Les inversions marquen el pressupost de Tarragona del 2019

Les inversions marquen el pressupost de Tarragona de l’any vinent. Preveu 22 milions d’euros en inversions, que arriben als 52 durant els propers 4 anys. L’equip de govern assegura que és un pressupost positiu i fàcil de consensuar amb els grups de l’oposició. La previsió és aprovar els comptes en el plenari de la setmana vinent.

El pressupost de l’any vinent de Tarragona arribarà als 157 milions d’euros i serà un 2% superior al d’aquest any. La principal característica és la recuperació de la capacitat inversora, possible perquè s’ha reduït l’endeutament municipal. De cara al 2019 el pressupost preveu inversions per valor de 22 milions d’euros, però aquestes formen part d’una pla per als propers 4 anys, tot i les eleccions del maig vinent. El regidor d’Hisenda assegura que és una aposta decidida per invertir en eixos que es consideren prioritaris.

L’equip de govern destaca que les inversions no estan condicionades a la venda de patrimoni, només es dóna aquesta circumstància en el cas de la reforma del palau municipal i de la construcció de pisos de lloguer social. El pressupost contempla més de 9 milions d’euros per actuacions a la via pública, als barris i al centre, un compromís segellat amb Ciutadans. La formació taronja s’abstindrà i farà possible que el pressupost s’aprovi, però l’equip de govern confia aconseguir més suports.

Des de l’oposició, però, asseguren que fins ara no han rebut cap esbós del pressupost ni cap proposta. Sigui com sigui la previsió és que el ple de divendres de la setmana vinent, dia 21, aprovi el pressupost municipal.