Dues manifestacions, a favor i en contra de la mesquita, coincideixen a Sant Pere i Sant Pau

Dues manifestacions a favor i en contra de la instal·lació d’una mesquita van coincidir aquest diumenge al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. A la zona s’hi va desplegar un ampli dispositiu policial per evitar enfrontaments. Les concentracions van acabar sense incidents.

Un centenar de persones es van concentrar a la plaça Cuba de Sant Pere i Sant Pau per mostrar el seu rebuig a l’obertura d’una mesquita al barri. A pocs metres es va celebrar una altra concentració, en aquest cas formada per un centenar de joves antifeixistes que van denunciar el caràcter racista de la concentració de veïns, promoguda pel partit d’ultradreta Democràcia Nacional. Tot i la proximitat de les dues concentracions, un ampli dispositiu policial va mantenir els dos grups separats i no es van produir incidents. Els contraris a la mesquita asseguren que s’oposen a la instal·lació d’aquest centre de culte per diferents motius.

Els veïns diuen que no tenen previst un calendari de mobilitzacions, però no descarten noves accions si el projecte d’instal·lació d’una mesquita al carrer Miquel Servet de Sant Pere i Sant Pau continua endavant. La comunitat islàmica va presentar el projecte a l’Ajuntament, però el consistori el va tombar i va demanar modificacions, com ara una entrada aïllada de la comunitat de propietaris. Ara l’Ajuntament estudia els canvis fets i ha de decidir si són suficients per atorgar el permís necessari o no.