Nàstic - Granada (0-1)

El Nou Estadi s'acomiada del 2018 amb una injusta derrota pel vist en imatge i ocasions que deixa el Nàstic enfonsat amb 10 punts e 17 jornades.

Més enlllà de la qüestionable tarda arbitral, almenys aquest cop ningú podrà dir que el Nàstic ha abaixat els braços, que no ha batallat i que no ha merescut com a mínim endur-se l'empat. Però el gegant granadí ha demostrat que no tot és domini i ocasions, i que prima l'encert per sobre de la resta de virtuts. L'altre aspecte positiu dins la derrota és que avui la defensa grana ha funcionat millor sense la clàssica línia de cinc. Menció a banda per al jove Salva, omnipresent a l'eix central. La solució defensiva a curt termini s'ha trobat al filial.

Vam dir-ho dvendres i ha passat, Bernabé ha ocupat la porteria en substitució de Becerra per decisió tècnica. Viti i Manu del Moral han estat les altres dues cares noves respecte a la derrota a Sòria.

Justament Coris ha marcat al 25' però l'àrbitre ha invalidat l'acció correctament per fora de joc. El Granada intimidava per classificació i qualitat però no pas per generar perill a la porteria local. En qualsevol cas a Segona tothom sap del perill andalús capaç de treure petroli d'accions aïllades, també a la contra.

Així ha marcat Pozo en el minut 35 i en una veloç transició ofensiva de punta a punta del camp. El 0-1 no ha fet justícia al vist fins aquell moment. I temps per la polèmica després d'unes possibles mans no assenyalades dins l'àrea del Granada.

A la segona meitat el Nàstic ho ha provat amb més perill i amb el mateix desencert especialment durant el primer quart d'hora de la represa. Manu del Moral ha fregat el gol amb una vaselina forçada al 56'. Aquesta i altres aproximacions han convertit en injust l'avantatge visitant. I és que el Granada no ha canviat l'estratègia: minimitzar els errors i viure del gol inicial.

Poc abans del final, el col•legiat ha aparegut de nou per jugar en contra dels interessos del Nàstic i aturant per fora de joc inexistent una acció de Barreiro que ha acabat amb gol d'Uche.

La Lliga grana continuarà diumenge al camp de l'Extremadura de Rodri i just abans de tancar el 2018 a Mallorca i davant l'equip de Vicente Moreno.

Les valoracions d'Enrique Martín