L'abstenció de Ciutadans permetrà que Tarragona aprovi el pressupost municipal

L’alcalde de Tarragona ha tancat un acord amb Ciutadans per destinar dos milions d’euros a un pla de xoc als barris l’any vinent. D’aquesta manera, Ballesteros garanteix que el pressupost tirarà endavant, perquè Ciutadans té previst abstenir-se. L’acord, però, inicialment no ha agradat gens al soci del PSC, el Partit Popular. Hores després, però, els populars s’han felicitat per l’entesa.

L’acord l’han tancat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, aquest dimecres al matí i aquesta és la imatge oficial de l’entesa. Contempla que el pressupost de Tarragona de l’any vinent destinarà 2 milions d’euros a un pla de xoc a la via pública, amb actuacions als barris. Es preveu, a més, que sigui una inversió durant els propers 4 anys i que arribarà als 8 milions d’euros. Des de Ciutadans es feliciten per la inclusió d’aquesta inversió al pressupost, però asseguren que això no vol dir que votin favorablement al pressupost. Amb tota probabilitat la formació taronja s’abstindrà. Però d’aquesta manera faran possible que el pressupost s’aprovi.

La fotografia de l’acord, però, ha generat malestar, entre alguns membres del PSC i entre el seu soci de govern, el PP. Tot i això hores després els populars han enviat un comunicat assegurant que es felicitaven per l’acord amb Ciutadans que permetrà que el pressupost tiri endavant, però asseguren els populars que des que van assumir la regidoria d’espais públics han estat fent inversions i que, de fet, ja durant aquest any s’han invertit dos milions als barris, la mateixa quantitat prevista per l’any vinent.