Augmenta la sinistralitat a Tarragona un 7 %

Durant aquest 2018 s’han produït 973 accidents als carrers de Tarragona, dos dels quals han sigut mortals. Aquestes dades suposen un augment del 7 % en comparació al 2017. Durant aquest 2018 s’han produït 973 accidents als carrers de Tarragona, dos dels quals han sigut mortals. Aquestes dades suposen un augment del 7 % en comparació al 2017.

Els diferents cossos policials han mostrat la seva preocupació a la Junta local de Seguretat, que s’ha celebrat a Tarragona. En particular s’han referit, també, als atropellaments, que han pujat un 11 %, de 61 a 68, respecte a l’any passat. 

En resposta, s’han engegat diversos treballs a la ciutat per prevenir aquests incidents. Sobretot a la Rambla Francesc Macià, un dels punts amb més atropellaments de la ciutat, on s’ha repintat la senyalització horitzontal i s’ha prohibit l’aparcament a cinc metres d’alguns dels passos de vianants per millorar la visibilitat.

Aquesta mesura se suma a una desena que s’engegaran a la resta de la ciutat. Tot i així els cossos policials alerten, que tot i que es millori la seguretat de la ciutat, les infraccions de conductors també han augmentat, i que la seguretat dels carrers també depèn de la precaució al volant. Aquest any s’han expedit  més de 20.000 denúncies, un 8 % més que al 2017.

A la Junta Local de Seguretat també s’ha fet balanç del primer any en funcionament de les càmeres de videovigilància, situades a la Part Baixa.  Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra hna demanat imatges una trentena de cops, per causes relacionaes amb robatoris amb violència, assetjaments o accidents amb fuga.