Els Xiquets es queden a un pas de reeditar la tripleta per Tots Sants

Diada de contrastos la que es va viure aquest dijous a Vilafranca del Penedès en un Tots Sants que no va ser exitòs del tot per a cap de les colles participants. En aquesta, els Xiquets de Tarragona no van poder reeeditar la tripleta del Concurs, mentre que els amfitrions Castellers de Vilafranca van tornar a descarregar el 3d10, però no van poder ni amb el 2d8 sense folre ni amb el 5d9.

La temporada castellera a la zona tradicional es van tancar de manera oficiosa amb una diada de Tots Sants en que, tot i veure novament el 3d10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca no va acabar de complir els expectatives creades.

Uns Verds que tot i descarregar el quart castell de 10 pisos que veu enguany el món casteller, van tornar a ensopegar amb el 2d8 sense folre, que aquest cop no van poder ni carregar. La diada dels vilafranquins es va completar amb un altre gamma extra, el 2d9 emmanillat, amb el 4d9 amb folre i amb el pilar de 6, ja que tampoc van poder amb un altre dels reptes de la jornada, un 5d9 folrat que també va quedar en intent.

Una diada de Tots Sants també agredolça per als Xiquets de Tarragona, que tot i descarregar novament el 3d9 amb folre i el 5d8, no van poder completar la segona tripleta de l'any. Els tarragonins van mostrar bones maneres en el 3d9 i el 5d8, però van tornar a ensopegar amb el 7d8 a la segona ronda i amb el 4d9 folrat a la quarta. Un castell aquest que aquest cop i al contrari del Concurs, va quedar en intent desmuntat.

L'altre castell de Gamma extra del dia el van completar els Capgrossos de Mataró en forma de 2d9 emmanillat. Uns mataronins però que no van poder revalidar el 5d9 amb folre que havien descarregat a la Tarraco Arena Plaça.

La diada la van completar uns castellers de Sants que afectats per les darreres caigudes, només van poder oferir castells bàsics de vuit.

La temporada a la zona tradicional es tancarà definitivament aquest cap de setmana amb tres últimes cites: La diada de Sant Martí a Altafulla, la Fira de Vila-Rodona i la trobada de Colles del Sud a Cambrils.