×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Els afectats d'Idental a Tarragona demanen l'ajuda de l'Ajuntament i els serveis socials

 

Compareixença aquest dimarts dels afectats de la clínica Idental a Tarragona, tancada el maig sense donar resposta a centenars de clients que havien contractat alguns dels seus serveis, en la majoria dels casos ja pagats mitjançant les línies de crèdit indicades per la corporació hospitalària social amb què Idental es comercialitzava per captar clients, amb ofertes adaptades a persones a l'atur o pensionistes. Han anat a l'Ajuntament de Tarragona on esperen rebre el suport de tots els partits al Ple de dijous.

Des del maig la seu de la clínica Idental a la Rambla Francesc Macià de Tarragona està tancada i sense cap indicatiu al respecte. A Tarragona serien uns 400 els afectats localitzats per casos de suposada mala praxis de la corporació hospitalària social i també de suposades estafes en el cobrament de serveis no prestats, a persones majoritàriament a l'atur o pensionistes cridades per grans ofertes o suposades subvencions d'entitats socials. En ple procés a l'Audiència Nacional, a Tarragona els afectats s'han organitzat per sol·licitar el suport dels ajuntaments, començant pel de la ciutat.

Els afectats demanen l'ajuda dels serveis socials municipals i insten a la paralització de tots els crèdits contractats en oficines com aquesta, ara tancada, d'Evo Bank a Tarragona, on la majoria van finançar el seu tractament asseguren, sense cap opció d'alternativa per part d'Idental. L'oficina va tancar portes al mateix temps que la clínica. Algunes de les víctimes segueixen pagant el crèdit per por, malgrat trobar-se amb tractaments mig fets, infeccions, o fins i tot, sense dents.

Els afectats treballen ara per fer possible una resolució al Parlament que, entre d'altres els permeti corregir a la sanitat pública els danys bucodentals suposadament causats per la companyia Idental.