×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

L'entrada del braç, el moment més solemne de les festes de Santa Tecla

Les festes de Santa Tecla van viure el moment àlgid el dia de la patrona amb la professó i l'entrada del braç a la Catedral. La ciutat va celebrar els actes més solemnes i tradicionals de les festes. Fem un repàs dels actes més destacats d’aquest cap de setmana per conèixer com es va viure tot plegat.

És el moment més esperat, el més solemne i també el més multitudinari. Centenars de persones expectants a l’entrada del braç de Santa Tecla dins la Catedral de Tarragona. Tot el seguici s’exhibeix davant la relíquia de la patrona de la ciutat, una estampa única que només es pot veure cada 23 de setembre. És el punt culminant d’una professó que es va allargar durant dues hores i on no hi va faltar cap element ni ball del seguici. És l’última oportunitat de l’any de veure tot el seguici festiu de la ciutat al complet.

El dia de la vigília a Santa Tecla els tarragonins tenen l’oportunitat de poder gaudir de tot aquest seguici per primera vegada. És durant la cercavila, que recórrer la Part Alta i l’Eixample de la ciutat. És un acte seguit per milers de persones, que contemplen un dels millors seguicis que hi ha als Països Catalans.

Un d’aquests elements, el Ball de Bastons de Tarragona, ha estrenat nou vestuari per aquestes festes. Una entitat que enguany celebra 365 anys d’història. L’acte va ser apadrinat pel grup de dansaires de Pamplona Duguna Iruñeko Dantzariak. 

I un altre dels actes més destacats de la vigília és l’entrada dels musics. On la vintena de formacions musicals que participen del seguici entren pel Portal del Roser escampant la seva música per tota la Part Alta de Tarragona.