Santa Tecla veu per primer cop els 10 pisos de la Jove

El 3d10 amb folre i manilles carregat per la Colla Jove va marcar una diada de Santa Tecla que no va poder veure, però, tots els objectius de les colles complerts. Una diada que sí que va veure el primer castell de 9 descarregat dels Xiquets i en què Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo van tenir sort diversa

La plaça de la Font va tancar la seva seqüència anual castellera amb un castell que no havia vist mai el dia 23 de setembre, el 3d10 de la Colla Jove, amb el primer castell de 9 descarregat de l'any dels Xiquets, la bona línia dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i la feina a mitges d'uns Xiquets del Serrallo ambiciosos.

El gran moment de la diada es va veure ben aviat, amb una Jove de Tarragona que després d'haver-lo d'aparcar per Santa Tecla va atacar de sortida el seu gran repte, un 3d10 emmanillat que atacaven per primer cop enguany, un castell que va pujar remenat des del principi, però que el gran treball de folre i manilles va aconseguir carregar per cedir poc després sense grans conseqüències físiques. La diada de la Jove però es va torçar a la segona ronda, amb un intent desmuntat de 4d9 amb l’agulla per indecisions dels pisos alts. Un cop descartat aquest castell, la Jove va descarregar un 9d8 també nerviós i no va poder sortir de plaça amb tres castells amb un altre intent desmuntat, aquest cop de 4d9 amb folre. a la ronda de pilars, el solvent pilar de vuit lila va quedar aquest cop en carregat, tancant una Santa Tecla sense tots els objectius complerts dels del Cós del Bou.

Al contrari de la Jove, qui ha anat de menys a més en aquesta Santa Tecla han estat uns Xiquets de Tarragona que van tenir en la diada del dia 23 el dia que necessitaven per a consolidar la moral de la colla de cara al final de temporada. Així, després de descarregar un treballat 5d8 a la primera ronda, els matalassers van completar a la segona ronda el primer 3d9 amb folre de la temporada, demostrant per fi la feina del pati d'assaig a plaça. No van poder però amb un 4d9 amb folre que van haver de desmuntar i van tancar l'actuació amb el 4d8

Una diada que va servir als Castellers de Sant Pere i Sant Pau per demostrar que tenen recanvis a les adversitats i que poden fer un pas més abans d'acabar l'any. Així, van descarregar la clàssica de vuit amb canvis a gairebé tots els castells, a l'espera de poder tornar a repetir el seu bon Sant Magí al concurs.

Una Santa Tecla que no va somriure a uns Xiquets del Serrallo que van veure com després de descarregar amb solvència el 5d7 de sortida, el principal repte del dia, el 2d7, els quedava a pocs segons de poder-se carregar. Amb baixes provocades per la caiguda, van tancar l'actuació amb els dos castells bàsics de set.