La recuperació del Ball de Sebastiana del Castillo, un clam feminista per Santa Tecla

 

Tarragona ha recuperat el ball parlat de Sebastiana del Castillo en motiu de les festes de Santa Tecla, i a càrrec de l'Associació de la Mulassa, recuperada just fa 30 anys. La primera representació va omplir aquest dimarts la plaça de les Cols. Un espectacle d'arrel tradicional, amb música en directe i pròpia, ball i teatre popular.

I s'hi van poder escoltar versos sobre el cas de la manada, els abusos al cinema, els maltractaments domèstics, i alguna crítica local, convertits en clam d'un grup de bandoleres del segle XIX liderades per Sebastiana del Castillo. Una bandolera andalusa que combat el patriarcat amb la mort dels qui l'envolten per iniciar una revolució feminista que decidirà el final de la seva vida.

Aquesta és la història que relata el Ball Parlat de Sebastiana del Castillo, recuperat des de principis del segle XX en motiu dels 30 anys de la Mulassa de Tarragona. Objectius aconseguits després de dies de preparació i assajos amb un planter molt jove, música en directe i pròpia pel ball, text recuperat i un desig de futur.