El Primer Diumenge es queda sense castell de 10 i deixa el concurs més obert

La diada del Primer Diumenge de Festes va tenir en el 4d9 sense folre de la Colla Vella i els tres Gammes Extra de la Jove de Tarragona les millors notícies d'una actuació en què cap de les colles va acabar sortint del tot satisfeta de plaça. Una actuació que també deixa dubtes de cara al proper Concurs de Castells

Sense castells de 10, sense cap colla sortint de plaça amb el seu programa acomplert i amb un Concurs a l'horitzó a priori més obert que abans de començar l'actuació. Aquestes són algunes de les dades destacades que deixa una diada del Primer Diumenge de Festes que va tenir en el 4d9 sense folre de la Colla Vella i la reacció de la Jove de Tarragona com a notes més positives de la jornada.

La millor actuació global la vam dur a terme els de la camisa lila, que van veure com el principal repte de la jornada, el 3d10 amb folre i manilles s'esfumava ja després del primer castell. Un 5d9 amb folre que va tornar a  quedar en carregat per obrir una gran diada i en el que una baixa clau va deixar l'intent de castell de 10 al calaix. Tot i això, la Jove no es va arronsar i a la segona ronda va descarregar el segon 4d9 amb folre i agulla en el segon intent del seu historial tot i els nombrosos canvis. Van tancar amb el 3d9 amb folre i el quart pilar de vuit de la temporada una reacció que ha de continuar diumenge vinent.

I si la millor actuació global la va fer la Jove el millor castell se'l va anotar una Colla Vella que va continuar a la primera ronda el seu idil·li amb el 4d9 sense folre, no sense treballar-lo fins a l'extrem a la descarregada. La diada de la Vella però es va començar a torçar a la segona ronda quan va desmuntar un intent de 4d10 emmanillat que no va acabar de torbar la posició del folre i les manilles. Un problema que sí van solucionar a la tercera ronda amb una nou intent de 4d10, però una forta batzegada va afectar el tronc del castell, deixant també una baixa important que podria condicionar el futur immediat dels rosats. Així, les coses, els vallencs van tirar d'orgull per a sortir amb tres castells de plaça descarregant el 3 i el 4d9 amb folre, a més del pilar de set folrat.

L'altre castell de Gamma Extra de la diada el van portar uns Castellers de Vilafranca que van tenir en el 2d9 emmanillat de la primera ronda el seu millor castell. A la segona, la manca evident de camises dels vilafranquins els va fer descartar l'intent volgut de 3d10 per a tancar l'actuació amb els dos castells bàsics de 9.

La diada tampoc va complir els desitjos d'uns Xiquets de Tarragona que van acabar tenint en el 5d8 carregat de la primera ronda el seu millor castell. La caiguda va fer baixar pretensions a uns matalassers que no van acabar intentant el castell de 9, descarregant els dos castells bàsics de vuit