Ballesteros assegura que les localitats buides corresponien a delegacions, atletes i voluntaris

La polèmica per la venda i distribució d'entrades als Jocs Mediterranis ha marcat l'inici de l'esdeveniment esportiu, després que les grades buides del Nou Estadi i el format de la cerimònia obrissin un intens debat al territori. Avui n'ha parlat per primer cop l'alcalde de Tarragona, que ha atribuït els llocs buits a la poca participació de les delegacions internacionals, mentre l'oposició demana explicacions.

Amb llum de dia, la cerimònia inaugural dels Jocs mostrava una imatge inesperada, milers de seients buits al Nou Estadi, tot i que l'Ajuntament confirma avui que es van vendre 6.800 de les 7mil entrades disponibles pel públic en general. La resta, fins a 14.000 eren per delegacions, voluntaris i autoritats. Després de la polèmica generada davant els rumors d'una suposada selecció del públic, aquest dilluns l'alcalde de Tarragona ho ha negat, al mateix temps que rebutjat els xiulets a Quim Torra i al Rei Felip VI.

Ballesteros també lamenta la xiulada al Rei, que va ser rebut a Tarragona per diferents protestes contràries, com aquesta dels CDR a les portes del Nou Estat. A l'interior, el president de la Generalitat, Quim Torrra, va ser xiulat durant el discurs de l'alcalde, fet que va obrir el debat sobre una suposada invitació a la cerimònia a organitzacions espanyolistes, i en canvi la denegació d'entrades a les federacions esportives catalanes. En aquest sentit, Esquerra exigeix a Ballesteros que doni explicacions.