Unes 10.000 persones entren cada dia al Mercat Central de Tarragona

Ja fa més d'un any de la inauguració del renovat Mercat Central de Tarragona, i just ara arriben les primeres dades de visitants, registrades durant l'estiu passat. Dades recollides amb la plaça Corsini encara en obres, i en època de vacances per tant, de menys afluència dels clients habituals.

Més de 10.000 persones passen a diari per les instal·lacions de Mercat Central de Tarragona i més de 60.000 ho fan a la zona comercial d'influència del mateix, i els dies de més afluència són els dimarts i dijous, coincidint amb le mercadet de marxants. Així es desprèn d'un estudi mitjançant sensors o comptadors tèrmics de persones que es van instal·lar en diversos punts perimetrals del mercat. 

L'estudi sorgeix de la col·laboració entre la regidoria de Comerç i l'Institut Vidal i Barraquer mitjançant un conveni de formació dual que ha portat a la plantilla de la regidoria a un augment del centre de formació professional especialitzat en projectes d'investigació comercial a través d'un projecte Big Data.

Des de la regidoria de Comerç és valora d'una manera molt positiva unes dades obtingudes en un moment en què la plaça Corsini no estava acabada i en uns mesos en teoria d'afluència inferior per part de compradors habituals. Creuen que aquestes xifres poden ajudar a una dinamització major de la zona.

Unes dades que es volen tornar a avaluar en els mesos vinents, quan el mercadet de marxants hagi tornat a la plaça Corsini. Un trasllat que des de Comerç situen a la primera quinzena del mes de juliol.