×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

EMATSA busca incrementar el consum d'aigua de l'aixeta i reduir els residus que es llencen al vàter

Des de la nova sala de control d’EMATSA fan un seguiment a temps real de tota la xarxa d’abastament d’aigua i de clavegueram. Aquesta inversió suposa un pas més per garantir la màxima qualitat en cada moment i poder detectar també qualsevol incidència. Una sala renovada que entra en funcionament en un moment en què el consum d’aigua tornar a repuntar, després de la crisi, i ha pujat un 1% durant l’últim any.

Un dels objectius és incrementar el percentatge de llars on beuen aigua de l’aixeta, que frega el 15% aproximadament. Des d’Ematsa destaquen la qualitat de l’aigua que subministren. Un dels reptes és reduir el gran nombre de tovalloletes i altres objectes que es llencen pel wàter i acaben arribant a la xarxa de clavegueram, on causen nombrosos problemes. Per això volen conscienciar la població sobre la importància de l’aigua. Un treball que es farà, en part, des d’aquesta nova sala, a la seu d’EMATSA.

La xarxa d’EMATSA aprofita un 80% de l’aigua que es distribueix. Es tracta d’un percentatge molt elevat, superior a la mitjana catalana.