Així és el Canal Olímpic de Castelldefels

El piragüisme i el rem es durà a terme a Castelldefels, seu també dels Jocs. Es tracta d’un equipament únic a Catalunya, construït amb motiu de Barcelona 92 i que, des de llavors, s’ha adaptat als nous temps per sobreviure amb èxit. Avui naveguem pel Canal Olímpic...

200.000 persones passen cada any per unes instal·lacions que van molt més enllà d'aquest canal, de 1.200 metres de llargada i que acull tot tipus d'activitats aquàtiques. També hi ha espai per al pàdel, el tir amb arc, el futbol i altres usos que el mantenen actiu des de primera hora del matí. 8 clubs utilitzen el Canal Olímpic i més d'un miler d'alumnes el gaudeix cada dia.

Del piragüisme en aigües tranquil·les dels Jocs Olímpics al dels Jocs Mediterranis, on també es desenvoluparan les proves de rem. Els entesos afirmen que Espanya i França seran les favorites. S'espera la presència de moltes de les primeres espases, fins i tot medallistes olímpics.

Un Canal Olímpic que s'ha actualitzat amb 600.000 euros d'inversió aportats per la Diputació de Barcelona i per millorar la torre de control, la grada, els vestidors i altres aspectes. El Canal de Castelldefels va saber adaptar-se als nous temps. El Canal ocupa 43 hectàrees de superfície, un terç d'elles amb el mateix canal i un altre amb zones verdes. El rem i el piragüisme dels Jocs es desenvoluparà del 27 al 30 de juny.