La Zona de Baixes Emissions a Tarragona, del 2025 al 2026

L'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a Tarragona es retarda un any més enllà del previst. Havia d'entrar en funcionant el pròxim 1 de gener, però en comptes del primer dia del 2025, serà el primer dia de 2026. Així, el marge per aplicar la normativa passa de mig any a un any i mig a partir d'ara.

El canvi es deu a la pròrroga d'uns dos milions d'euros dels fons Next Generation sol·licitada per l'Ajuntament de Tarragona. El motiu de la petició és el retard que ha patit la licitació de la compra i instal·lació de la tecnologia necessària per controlar els accessos dins la Zona de Baixes Emissions. En aquest procés hi havia hagut un error en la redacció de les bases i, un cop arreglat, s'hi han presentat cins empreses.

AIRE PER ALS CONDUCTORS

Més enllà dels entrebancs administratius per fer-se amb la maquinària necessària per regular l'accés als vehicles més contaminants, com lectors de matrícules, el consistori també creu que aquest any extra de marge donarà aire a la ciutadania. Especialment a aquells que ara mateix no tenen un vehicle que s'adapti als requisits d'accés a la zona que entrarà en vigor el 2026.

ZBE.jpg

Recordem que la futura Zona de Baixes Emissions de Tarragona comprendrà la Part Alta i la Part Baixa i també tot l'entorn de la rambla Nova i la rambla Lluís Companys fins al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer. Altres carrers on començaran les restriccions són l'avinguda de Catalunya, el carrer de la Reina Maria Cristina, el passeig de Torroja o els carrers Comerç i Barcelona.