El 'ple de la brossa' aprova denunciar la decisió de tombar l'adjudicació del contracte de la brossa

El guió del que molts ja havien qualificat del Ple de la Brossa s'ha complert punt per punt.

Començant per la declaració institucional que s'ha llegit a inici del ple i que ha condemnat l'espionatge a la cap del Departament de Neteja Pública i li ha mostrat el suport de tots els grups.

COMENÇA L'ADJUDICACIÓ A URBASER

El segon punt esperat era tornar a començar l'adjudicació del contracte de la neteja, en aquest cas a Urbaser, tal com, segons els informes jurídics municipals, marca la resolució del Tribunal de Contractes.

S'ha fet sense cap sorpresa, ni en les votacions ni en els arguments d'uns i altres.

A favor, govern, Junts i no adscrits, que creuen que no hi ha cap més alternativa a aquesta decisió.

L'OPOSICIÓ DEMANA NO CÓRRER

En contra la resta de grups, que han tornat a reclamar calma, consens i responsabilitat per a no tornar a caure en un camí ple de recursos i demandes.

Ara l'empresa tindrà deu dies per presentar la documentació necessària abans de l'adjudicació definitiva.

HI HAURÀ RECURS

Una decisió que el govern ha argumentat que es fa per a defensar la feina dels tècnics municipals durant l'adjudicació i per a evitar futures responsabilitats a la institució. Des de l'oposició s'ha valorat molt positivament el canvi de parer del govern en aquest aspecte.

Entremig, la neteja també ha estat protagonista, ja que també s'ha aprovat destinar el sobrant del pressupost provocat per la no adjudicació del nou contracte, gairebé mig milió d'euros, a partides socials i de cooperació, entre d'altres.

I a l'espera de la nova empresa de la neteja, sí que s'ha adjudicat el contracte que controlarà el bon funcionament del servei, tot i que no entrarà en servei fins que el nou contracte estigui en vigor.

I per acabar, el ple també ha ratificat les sancions de fins a 250.000 euros a l'actual empresa concessionària, Fomento per infraccions greus com la barreja de diferents residus en el mateix camió.

El pròxim capítol, al ple del mes de juliol amb l'adjudicació del contracte a Urbaser.