Jugar la tornada a casa és clau

A principi de temporada tothom hauria signat, sense dubtar-ho, arribar on està ara mateix el Nàstic. A un triomf de pujar a Segona Divisió i jugant a casa el partit decisiu com a local. El factor camp, en eliminatòries a doble partit és determinant. Així ho ha estat aquesta mateixa temporada en els duels de semifinals i també ho va ser en tots els encreuaments del curs passat. En les dues últimes temporades, les deu eliminatòries que s'han jugat, les han superat els equips que tenien el partit de tornada davant la seva afició.

MÉS FÀCIL A CASA

A les semifinals d'enguany, Nàstic, Màlaga, Còrdova i Barça Atlètic ho van aprofitar. Malaguenys i tarragonins, a més, van guanyar el partit de tornada per desfer l'empat de l'anada. Els cordovesos i el filial blaugrana també van certificar la seva classificació amb victòria.

Si ens fixem en la temporada passada, els guanyadors de les quatre semifinals van jugar el segon partit com a local. A més, tres equips van remuntar un resultat advers de l'anada. El filial del Madrid va guanyar 3 a 0 al Barça B. I l'Eldenc va superar el Celta Fortuna per 2 a 0. El Castelló també va guanyar 4 a 3 al Deportivo al temps extra per empatar el marcador i després classificar-se per millor posició a la lliga regular. Pel que fa a les finals, tot i que no hi va haver cap remuntada, l'Alcorcón va desfer el 0 a 0 de l'anada amb un triomf per 2 a 1 davant el Castelló. I l'Eldenc va empatar a tres amb el filial del Madrid per acabar ascendint.

MOLT FIABLES AL NOU ESTADI

Els números del Nàstic com a local, amb 13 victòries després de 20 partits també fan pensar que la remuntada és possible. Això sí, per evitar afegir patiment amb una pròrroga, caldrà alguna cosa més. Els grana només han guanyat per dos gols o més de diferència en quatre ocasions.