El govern reconeix l'espionatge relacionat amb el contracte de la brossa

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, va conèixer a finals del mes de març que s'havia produït un presumpte cas d'espionatge, tant físic com a través del telèfon mòbil, a la cap del Departament de Neteja Pública de la ciutat. Aquesta és l'àrea que ha estat l'encarregada de la licitació i l'adjudicació del futur contracte de la neteja. Un espionatge, que ara s'investiga si també ha afectat el mòbil del mateix alcalde. Després que una primera anàlisi del mateix revelés indicis de poder haver estat espiat, ara s'està a l'espera d'una segona prova pericial que ho confirmi.

Uns fets que van ser denunciats per la treballadora afectada davant de la Guàrdia Civil i que l'alcalde també denunciarà en el cas que la segona anàlisi sigui positiu.

PRESENTARAN RECURS AL TRIBUNAL DE CONTRACTES

Així ho ha manifestat el govern en aquesta Junta de Portaveus, després d'haver-ho descartat en un principi. Des de l'executiu diuen que ho fan per defensar la feina dels treballadors municipals, però també per protegir la institució de responsabilitats futures.

L'ADJUDICACIÓ SEGUEIX ENDAVANT

El recurs, però, no aturarà, de moment el procés d'adjudicació del contracte a l'empresa Urbaser, segona classificada en la licitació. Des de l'oposició celebren la presentació del recurs i tornen a reclamar que no es tingui pressa a l'hora d'adjudicar el nou contracte.

D'aquesta manera, doncs, el ple d'aquest divendres es donarà per assabentat de la resolució del Tribunal Català de Contractes i requerirà a Urbaser la documentació per a procedir a una adjudicació, que, en un principi està prevista per al mes de juliol, però que depenent del recorregut del recurs presentat es podria allargar en el temps.