Els acusats d'esquarterar un jove a Tarragona reconeixen els fets

Els dos acusats de matar un jove de 23 anys a Tarragona l'agost del 2021 i llençar el cadàver al riu Ebre han reconegut els fets en la primera sessió del judici que ha començat aquest dimarts a l'Audiència de Tarragona.

Tots dos ho han fet a preguntes dels seus advocats, que han defensat que ho van fer després d'haver estat diversos dies sota la influència de les drogues i l'alcohol i sense intencionalitat de matar la víctima.

Els fets es remunten al 26 d'agost de l'any 2021, quan els dos principals acusats haurien matat amb diverses armes blanques, entre elles una destral, la víctima, que vivia en una cabana situada a la finca d'un dels acusats al Camí de Viladegats de Tarragona. Després d'una discussió, haurien assassinat al jove i li haurien tallat la mà esquerra.

Després dels fets i ajudats per quatre persones més, acusades en el mateix judici per encobriment, haurien netejat el lloc del crim i haurien traslladat el cadàver fins a Sant Carles de la Ràpita, on l'haurien llençat a un dels canals del riu Ebre.

DETINGUTS AMB LA MÀ AL MALETER DEL COTXE

De tornada a Tarragona, el mateix dia dels fets al vespre, van ser aturats per una patrulla de la Guàrdia Urbana al carrer Jaume I després de circular en conra direcció i sota els efectes de l'alcohol. Els agents, que han declarat també com a testimonis, van descobrir en aquell moment la mà tallada de la víctima al maleter del cotxe que conduïen i van alertar als Mossos d'Esquadra, que van procedir a la detenció.

La Fiscalia i l'acusació particular demanen 25 anys de presó per als dos principals acusats per un delicte d'assassinat.

Als altres quatre acusats se'ls demana una pena de tres anys per encobriment. Tres d'aquests han reconegut els fets, però han declarat que ho van fer per por. L'altra acusada ha declarat que era la parella d'un dels autors de fets, pel que legalment no està obligada a delatar-lo.